Activiteiten - 19 sep 2019

Datum/Tijd Activiteit
19/09/2019
10:30 - 13:30
Brei-en haakcafé
Inloophuis Helianthus, Dordrecht Zuid Holland
19/09/2019
14:00 - 15:00
Yoga
Inloophuis Helianthus, Dordrecht Zuid Holland

Klik op onderstaande link om het activiteitenprogramma te downloaden:          

Activiteitenkalender november 2019

Aan-en afmelden voor een activiteit:   inschrijven@inloophuishelianthus.nl of tijdens onze openingstijden bellen naar: 078-7370062.

Meer informatie over onze activiteiten vindt u hieronder beschreven:
Brei- en haakcafé
Neem je brei- of haakwerk mee, bekijk patronen, help elkaar met problemen en wissel tips uit. Iedereen die het leuk vindt met gelijkgestemden en onder begeleiding van een deskundige een ochtend ideeën uit te wisselen en creatief bezig te zijn wordt van harte uitgenodigd. Bij deze activiteit  kun je gewoon binnen
open, aanmelden is niet nodig.
Kosten: geen

Huidverzorging en make-upadvies
Carolyne Roest zal regelmatig aanwezig zijn voor Make-up advies en huidverzorging. De gasten die tijdens onze verwendag van vrijdag 17 mei aanwezig waren kennen haar vast!
Onze huid heeft veel te verduren. Omdat de huid ons grootste orgaan is en alles “onthoudt” is het van groot belang dat we die goed verzorgen.
Verschillende invloeden kunnen impact hebben op de huid. Denk aan luchtvervuiling, roken, weinig slaap en geen goede reiniging.
Maar ook het gebruik van medicijnen, ziekte en hormonale schommelingen hebben grote invloed.
Kom daarom voor een lekker fris ontspannend masker met een serum en crème en een advies over de juiste producten voor je huid langs. Zo kunt u ervaren wat de producten kunnen doen voor de huid. Verder krijgt u make-up advies en kunt u dit uit proberen.
Dag en tijdstip gaat in overleg.

Lotgenotencontact PKS
Op de tweede donderdagmiddag van de maand is er een bijeenkomst voor mannen met prostaatkanker. De mogelijkheid wordt geboden met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Aanmelding is niet nodig.

Nek-, rug en schoudermassage
Welverdiende aandacht voor uw bovenlichaam!
Nek, rug en schouders zijn plaatsen waar mensen regelmatig spanningsklachten ervaren. Het is niet voor niets dat we spreekwoorden gebruiken die in relatie staan met dit gebied. Denkt u maar aan ‘teveel op de hals halen’ of een ‘grote last op de schouders dragen’. Ook hoofdpijnklachten kunnen het gevolg zijn van overmatige aanspanning van de spieren in schouder en nek, bijvoorbeeld door stress of een eenzijdige werkhouding. Gespannen spieren krijgen extra aandacht tijdens deze massage. Spierspanning wordt verlicht en de doorbloeding bevorderd. 

Kosten: € 5,–

Qigong
Zijn opzichzelfstaande oefeningen waarbij men het lichaam volgens een voorgeschreven patroon beweegt en herhaalt. Het herhaaldelijk bewegen in combinatie met een juiste ademhaling wordt geacht de stroming van Qi (levensenergie) in het lichaam positief te beïnvloeden.

Kosten: € 5,–

Voetmassage
Een voetmassage geeft ontspanning, niet alleen in je voeten, die je de hele dag dragen, maar in het hele lichaam. Het zorgt voor een goede doorbloeding en het stimuleert de energiestromen in het lichaam. Een voetmassage geeft je rust en laat je even stilstaan bij jezelf.
Kosten: € 5,–

Yoga
Yoga leert je om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. De eenheid van lichaam en geest wordt vooral gezocht in een combinatie van ademhaling, lichamelijke oefening en concentratie. De oefeningen geven kracht en energie en zorgen voor een algeheel prettig gevoel van ontspanning.
Kosten: € 5,–

Zanggroep
Heb je altijd al willen zingen, maar kwam het er niet van? Wil je je stem wel eens lekker losgooien? Dat kan bij Inloophuis Helianthus. We starten een gezellige zanggroep voor mensen die met kanker zijn geconfronteerd en hun naasten. Dus neem rustig uw partner, familielid of vriend of vriendin mee.  Iedereen is van harte welkom! Je hoeft geen noten te kunnen lezen. Zangervaring is niet nodig. Bij ons staat plezier in samen zingen voorop. We starten met het thema: ‘een nieuwe lente, een nieuw geluid’.

Kosten: geen

Informatieavonden
Regelmatig lezingen over uiteenlopende onderwerpen verzorgd door verschillende sprekers.
Kijk op onze activiteitenkalender voor verdere informatie.

Verder zullen er ook wisselende activiteiten worden georganiseerd.