Tai Chi

Datum/Tijd
Date(s) - 09/07/2024
10:45 - 11:45

Categorieën


Tai Chi is een rustige langzame manier van bewegen. Elke beweging vloeit over in de volgende, zodat er één lang doorgaand bewegen ontstaat.

Voor Helianthus is de cursus aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers. De bewegingen worden afwisselend zittend of staand gedaan. Eerst raak je ontspannen vertrouwd  met deze manier van bewegen. Dan gaat voorbij deze techniek een hele wereld voor je open. Voorbeelden:

  • Voelen waar je lichaam wel of niet ontspannen is
  • Balans en evenwicht ervaren bij het zitten, staan en lopen
  • Gewrichten worden soepeler, spieren worden meer ontspannen
  • Bewegen vanuit energie ervaren
  • Tot rust komen doordat je één ding tegelijk doet
  • Veel herhalen en eenvoudige bewegingen

Door er elke dag thuis wat tijd voor vrij te maken (liefst op een vast moment), is het effect van deze bewegingen het grootst. Start met bv. 5 minuten en bouw dat langzaam op tot 20 minuten, Na 20 minuten is er een werkelijke verandering  merkbaar. Ook komen de bewegingen zo in je lichaamsgeheugen.

Qigong bestaat uit losse op zichzelf staande bewegingen. Er zijn hierbij ook bewegingen speciaal voor bepaalde organen. En er is een loopbeweging om je energie te verbeteren.

Er is een doorgaande inloop en elke keer wordt de cursus afgestemd op de aanwezige deelnemers

De docente is Florentine de Haan. “Sinds 1987 ben ik enthousiast bezig met Tai Chi En geef ik met veel plezier lessen in verschillende onderdelen. Tai Chi is een onderdeel van mijn leven geworden, elke dag is anders, ik heb nog steeds nieuwe ervaringen, want het is een doorgaand proces. Graag wil ik dit doorgeven aan anderen”

Kosten: € 5

Inschrijven: per mail via inschrijven@inloophuishelianthus.nl of per telefoon via 078 737 0062