Reikie sessies mogelijk gemaakt door stichting ZoMa

Datum/Tijd
Date(s) - 28/02/2023
10:30 - 13:15

Categorieën


Als je wereld op z’n kop staat, is het moeilijk om een moment van ontspanning te vinden. Terwijl je dat dan juist zo hard nodig hebt… heel even alles ‘vergeten’ en even tijd voor jezelf. Een Reiki sessie kan helpen om je een momentje van rust en ontspanning te geven.

Wat is Reiki? Reiki is een alternatieve geneeswijze en is veilig voor iedereen. Het kan als waardevolle aanvulling op de reguliere zorg ingezet worden. Reiki is geen geloofsovertuiging. Het wordt gezien als universele, helende energie die door middel van handoplegging gegeven kan worden. Het stimuleert het zelfhelende vermogen van je eigen lichaam. Reiki herstelt de harmonie tussen lichaam en geest, heft eventuele blokkades op en bevordert volledige ontspanning.

Hoe werkt Reiki? Voor veel mensen is het lastig om voor te stellen hoe Reiki precies werkt, en wat je kunt verwachten tijdens een Reiki sessie. Je zou een sessie kunnen zien als een soort meditatie, maar dan met een diepgaande werking. De ervaring van een Reiki sessie is voor iedereen anders, en kan ook per sessie verschillend zijn. Je kunt tijdens een sessie plaatselijk warmte of kou voelen, of tintelingen krijgen, of gaan gapen, of meer gaan slikken of er is gerommel in je buik. Het kan ook zijn dat je bepaalde emoties voelt opkomen, of zelfs emotioneel wordt. Een sessie kan daardoor juist voor opluchting of verlichting zorgen. De meeste mensen ervaren tijdens en na de sessie vooral ontspanning en meer rust in hun hoofd en kunnen daarna heerlijk slapen.

Waar is Reiki goed voor? Dit kunnen de voordelen zijn van Reiki:

  • Het helpt ontspannen en stress verminderen
  • Verlichting van pijn en versnelling van genezing
  • Beter slapen, minder moe, meer focus en energie
  • Het helpt onderdrukte emoties vrij te laten komen
  • Versterkt de verbinding met jezelf en je gevoel
  • Afvoer van afvalstoffen en versterking van immuunsysteem
  • Het helpt lichaam en geest in balans te brengen

Hoe verloopt een Reiki sessie in centrum Helianthus? De Reiki sessies worden maandelijks gegeven door vrijwilligers van Stichting ZoMa. De Reiki sessies worden gegeven in de massagekamer, op de behandeltafel en er zijn altijd 2 vrijwilligers aanwezig. Een sessie duurt ongeveer 30 minuten terwijl u op de massagetafel ligt. De posities van de handoplegging worden vantevoren uitgelegd en met u besproken. Reiki wordt over de kleding gegeven, dus u houdt uw kleding aan tijdens de sessie. Ook als u niet aangeraakt wilt worden, kunt u Reiki ontvangen.

Wanneer: dinsdag 8/11, 13/12, 10/1 en 28/2

Tijd: 10u30, 11u15, 12u en 12u45

Inschrijven: per mail via inschrijven@inloophuishelianthus.nl of per telefoon via 078 737 0062

Kosten: geen, mogelijk gemaakt door stichting ZoMa