SamenLoop voor Hoop Papendrecht 18/19 september 2015/ Eregasten

Eregasten SamenLoop voor Hoop Papendrecht verwend door Inloophuis Helianthus

Het Vondelpark in Papendrecht was afgelopen weekend het decor voor de 24-uurs wandelestafette welke symbool staat voor de voortdurende strijd tegen kanker. Met de opbrengst doet het KWF onderzoek om kanker te kunnen genezen. Eregasten, mensen die kanker overleefd hebben, stonden centraal bij de opening. Zij werden afgelopen vrijdag en zaterdag verwend in een grote tent die de vrijwilligers van Inloophuis Helianthus hadden omgetoverd tot een huiselijk onderkomen.

DSC_0584Voor de kapper en de visagiste was een speciale hoek ingericht. Met een nieuw kapsel en fraai opgemaakt konden de gasten zich laten vereeuwigen door de fotograaf om vervolgens aan te schuiven voor een drie-gangen diner. Onder het genot van een kopje koffie met heerlijke taart werd er een workshop Zentangle gegeven. Anderen liepen een rondje Vondelpark voor het goede doel. De duizenden kaarsen langs het parcours zorgden voor een intieme sfeer. De kaarsenceremonie aan het eind van de vrijdagavond zorgde voor een kippenvelmomentje.

DSC_0596

Zaterdag ontspanden de eerste gasten zich tijdens de yogasessie  of zij lieten zich verwennen door het laten masseren van handen en voeten. Na de lunch ging een aantal op reis tijdens de workshop Theeproeven. Het zonnetje was deze dag een aangename gast.

DSC_0617 DSC_0583

Naast de opbrengst voor het KWF die onderzoek naar kanker mogelijk maakt kijken de eregasten terug op een fantastisch weekend met aandacht voor het uiterlijk als ook voor het innerlijke van de mens. De vrijwilligers hopen op deze wijze meer bekendheid te geven aan het Inloophuis Helianthus. Zij kijken uit naar de volgende ontmoeting in Inloophuis Helianthus waar ieder met kanker met hun naasten van harte welkom zijn.

_MG_8547

Dank aan alle sponsoren en vrijwilligers die dit verwenarrangement tot een succes hebben gemaakt!

Hieronder een aantal reacties die Inloophuis Helianthus  heeft gekregen van hun gasten:

  • “Jullie hebben een schitterende dag verzorgd. Ik heb samen met Ineke een fantastische dag gehad. Enorm bedankt voor al het werk en de lieve aandacht de hele dag”
  • “Ontzettend bedankt voor..alles! Hoewel je van te voren denkt; het hoeft niet persé- zo lief allemaal, maar er zijn anderen die het “harder” nodig hebben dan ik… Ik heb uiteindelijk ontzettend genoten in de tent van Inloophuis Helianthus dankzij de lieve vrijwilligers van zowel Helianthus als de extra dames die me opgetut hebben en laten ontspannen. Ook de theeproeverij was behalve lekker , ook erg interessant. Ik had weinig “rust” in mij om te gaan zitten deze 24 uren -maar tijdens de theeproeverij vloog de tijd voorbij dankzij de dames van Sensationaltea! Dus nogmaals, allen ontzettend bedankt”
  • “Alle vrijwilligers hartelijk dank, voor het organiseren, de verwennerij van de eregasten en zo veel meer succes vandaag”
  • “Het was erg gezellig, de verzorging was prima, bedankt allemaal”

_MG_8365_MG_8326