Mooie cheque voor inloophuis Helianthus

Een hele mooie cheque voor inloophuis Helianthus. Het inloophuis is nauw betrokken bij de Samenloop voor Hoop in Papendrecht. Deze 24-uurs wandelestafette vond 23 en 24 juni plaats. Er werd maar liefst bijna 70.000 euro bij elkaar gewandeld. Een prachtig bedrag waar inloophuis Helianthus een deel van krijgt. Een voorwaarde van de samenloop is dat een inloophuis betrokken is bij het evenement.  Inloophuis Helianthus is het inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten in de regio Drechtsteden.
De rol die het toebedeeld kreeg, gedurende de estafette activiteiten organiseren voor de doelgroep, werd met succes opgepakt. In een tent van 10 bij 10 meter, op de Grote Markt, werden massages gegeven, een diner en een lunch georganiseerd, was er een schoonheidsspecialiste, waren er creatieve workshops als aquarellen enzovoorts. De activiteiten, waarvoor mensen zich vooraf dienden op te geven, werden goed bezocht en zeer gewaardeerd.
Maandagavond kreeg Helianthus-voorzitter Mary Ruisch uit handen van Hans Ardon, voorzitter Samenloop voor Hoop Papendrecht, de cheque van ruim 6700 euro overhandigd. Aangezien Helianthus afhankelijk is van sponsoring is het bedrag zeer welkom. De Samenloop voor Hoop Papendrecht werd voor de tweede keer gehouden. In 2015 vond de eerste editie plaats.

(artikel www.dordtcentraal.nl )