Infopunt in ziekenhuis geopend

In het Albert Schweitzer ziekenhuis is in samenwerking met Helianthus het Infopunt voor leven met en na kanker geopend. Patiënten die de diagnose kanker hebben gekregen kunnen er hun verhaal kwijt en vragen stellen aan getrainde vrijwilligers. 

Bij de behandeling van kanker en de gevolgen daarvan komt veel meer kijken dan alleen het medische verhaal. Wanneer patiënten de diagnose kanker krijgen, voelen ze zich vaak overweldigd. Bij problemen die ze in het dagelijkse leven ervaren als gevolg van hun ziekte of de behandeling, is niet altijd makkelijk de juiste ondersteuning te vinden.

Deze patiënten kunnen met hun niet-medische vragen nu dus bij het Infopunt terecht, maar ook voor een luisterend oor na een slechtnieuwsgesprek. Patiënten en hun naasten zijn in alle fasen van het ziekteproces welkom.

Het Infopunt voor leven met en na kanker bevindt zich op de 1e etage, vlak bij de polikliniek Interne Oncologie en de Breastclinic. Je kunt er terecht van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.