Eervolle vermelding Riki Brekelmans bij uitreiking vrijwilligerspassen

Riki Brekelmans, één van de gastvrouwen bij inloophuis Helianthus, heeft tijdens de uitreiking van de vrijwilligerspassen 2017 door wethouder Rik van der Linden een eervolle vermelding verkregen voor haar jarenlange inzet als vrijwilligster bij diverse organisaties

“Vrijdag 30 juni j.l. zijn de voor velen van ons welbekende vrijwilligerspassen uitgereikt.

Dit jaar was gekozen voor ”de Koloriet”, een buurthuis in Oud Krispijn. Om het geheel een extra feestelijk tintje te geven, was een aantal vrijwilligers van verschillende organisaties benaderd om de pas persoonlijk in ontvangst te komen nemen. Daarbij was de vraag bij inloophuis Helianthus neergelegd om mij daarvoor te vragen. Waarom ik? was mijn eerste vraag.

Vanuit de vrijwilligersorganisatie was men bij mijn naam uitgekomen. Ik bleek al een lange “staat van dienst” te hebben als vrijwilliger, jarenlang werkzaam geweest bij de Kringloop, bij de Dordste milieubeweging, en dan nu de laatste jaren bij inloophuis Helianthus.

Zelf hoef ik eerlijk gezegd nooit zo voorop gesteld te worden, ik ben tenslotte bij lange na niet de enige die zich belangeloos inzet voor mens en maatschappij. Dankzij de vele handen die op de een of andere wijze een steentje bijdragen, kunnen heel wat extra activiteiten plaatsvinden, die voor veel mensen het leven vaak net iets aangenamer maken, en daar doen wij dat tenslotte allemaal voor!

Zolang ik fit en gezond blijf zal ik mij altijd in blijven zetten, dat zit gewoon in de aard van het beestje, en ik hoop dat ook nog heel wat jaren te kunnen en te mogen doen”.

Riki.