Coronavirus

Bij velen van u zal het ondertussen bekend zijn dat het corona-virus ook Nederland heeft bereikt. Wij hopen als inloophuis dat zowel onze gasten als onze vrijwilligers natuurlijk niet getroffen zullen worden door dit virus. Helemaal voorkomen hebben we niet in de hand maar wij hebben wel het volgende advies voor iedereen. Wij volgen in dit de richtlijnen gegeven door het Albert Schweitzer ziekenhuis en het RIVM.


• Als u koorts heeft in combinatie met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid) én u bent in China, Iran, Singapore, Zuid-Korea of Noord-Italië geweest, kom dan niet naar het inloophuis. Blijf thuis en neem eerst telefonisch contact op met uw huisarts voor advies. Ga niet naar de huisartsenpraktijk toe.
(Op de hieronder vermelde webpagina van het RIVM vindt u de precieze risicogebieden in Noord-Italië.)

• Heeft u géén klachten bent u gewoon welkom in het inloophuis en kunt u deelnemen aan uw gebruikelijke activiteiten.

• Iedereen kan meehelpen aan het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. Dit doet u door uw handen regelmatig en goed te wassen, te hoesten en niezen in de binnenkant van uw elleboog en papieren zakdoekjes te gebruiken die u meteen na gebruik weggooit.

• Wilt u meer weten? Op de website van het RIVM vindt u veel gestelde vragen en de antwoorden (www.RIVM.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden). Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u ook bellen naar het speciale publieksnummer over corona: telefoon 0800-1351.

Met vriendelijke groet,
Marian Kemmeren,
Coördinator inloophuis Helianthus

Singel 28, 3311 SJ Dordrecht
078-7370062 tijdens openingstijden
www.inloophuishelianthus.nl
info@inloophuishelianthus.nl