Interview Wekkerradio op zaterdag 5 april 2014

Op Klokradio (regionale omroep Alblasserwaard) zijn in het programma Wekkerradio twee bestuursleden van Inloophuis Helianthus (Irene Zirkzee en Jan Trapman) geïnterviewd door Petra de Jager.

Irene en Jan hebben verteld over hun droom om een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten te realiseren. Uit onderzoek is gebleken dat een inloophuis voorziet in een behoefte die mensen met kanker hebben om contact te onderhouden met lotgenoten in de fase dat men niet regelmatig meer in het ziekenhuis hoeft terug te komen.

Inloophuis Helianthus heeft een goede samenwerking met het Albert Schweitzer ziekenhuis In Dordrecht bij de start van het inloophuis. Met de steun van Hans den Ouden Marathon is een grote sponsor beschikbaar, waardoor de start van het inloophuis op korte termijn kan worden gerealiseerd. Het bestuur van Inloophuis Helianthus is erg blij met deze financiële injectie. Maar ook met alle sponsors die op allerlei wijze middelen  beschikbaar hebben gesteld.

De volgende actie is het vinden van een geschikt pand in Dordrecht waar het Inloophuis gevestigd kan worden. Hiervoor is het bestuur in gesprek met woningstichting Trivire, men verwacht binnen enkele weken een pand te kunnen betrekken.

Tot grote verrassing van het bestuur van inloophuis Helianthus hebben zich al vrijwilligers aangemeld die als gastvrouw/heer in het inloophuis aanwezig willen zijn om het lotgenoten contact te stimuleren en te onderhouden. Daarnaast zoeken we nog vrijwilligers die in het inloophuis actief willen zijn.

Meer informatie over inloophuis Helianthus is te vinden op www.inloophuishelianthus.nl